Celkom: 0,00 
Celkom: 0,00 

Každý muzikant ktorý mal tú možnosť vystupovať si určite zamiloval ten pocit kedy stojí na pódiu a hrá svoju hudbu do celého sveta avšak tomuto momentu predchádza veľa a veľa cvičenia a teda vrámci zachovania dobrých susedských vzťahou sa nedoporučuje žhaviť tú sto Wattový lampovú beštiu, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou sa v okruhu 500 metrov určite nájde aspoň jeden človek ktorý nieje skalným fanúšikom nedocenených peciek vašej kapely a ako naschvál ide zajtra na rannú. Iste, problém možno vyriešiť bežným spôsobom, kúpou malého tranzistorového kombíčka ale to zase nemožno len tak pribaliť do batohu a vyraziť na cestu.

60. roky, Beatles a Britská Invázia. A samozrejme Vox AC 30. Niektorým už možno poskočilo Voxácke srdiečko radosťou, ale tentokrát sa nejedná úplne o AC 30. Áno, jedná sa o zosilovač, ale nie v tom klasickom ponímaní ako sme zvyknutí. AC 30 od teraz každému fanúšikovi Vox aparátov padne do ucha. A to doslova. Teraz nastal čas, kedy je možné si vychutnať charakteristický zvuk legendárneho lampového zosilňovača kdekoľvek a kedykoľvek.

18673201_1181408405314401_3330312074888127308_o_e

Susedia vás budú milovať

Ak máte už plné zuby susedov čo nedokážu patrične oceniť zvuk tohto zberateľského kúsku alebo sa vám nechce vláčiť kombo všade so sebou vždy keď dostanete chuť si zahrať, potom určite oceníte amPhones AC 30. Na prvý pohľad sa môže zdať, že sa jedná len o obyčajné slúchadlá s logom Vox. Áno, použiť sa dajú aj ako bežné slúchadlá na počúvanie hudby z telefónu a pod. Zábava však začína keď sa prepnú z polohy Standby do On. Stačí iba naskrutkovať 6.3mm jack redukciu, zapojiť do gitary a priamo v ušiach ožíva Vox AC 30. Aká je však kvalita? Zvuk? Každý rozumný človek hneď pochopí že nie je možné nacpať lampový zosilovač do niečoho podobnej veľkosti. Rozoberme si to teda všetko postupne.

18664138_1181408305314411_2524106785493179433_n_e

Technická špecifikácia nad ospevné kecy

V prvom rade dizajn a estetická stránka určite poteší každého fanúšika ktorému sa oči zalesknú len pri myšlienke na Vox aparáty. Detail a prevedenie určite nepatrí k nejakým lacným čínskym náhradám, ale myslíme si, že mohlo byť lepšie a človek by tak stratil akýkoľvek dojem lacnosti. Na druhej strane odpovedá cene okolo sto eur. Aj keď je estetika v tomto prípade bez debaty, ide trochu na úkor praktickosti. Kruhový tvar a veľkosť spôsobuje nedoliehanie a teda aj zhoršený hudobný zážitok, avšak polstrovanie je vcelku pohodlné a netlačí. Zo slúchadiel vedie kábel priemernej kvality na ktorého druhom konci je pozlátený 3.5mm stereo jack konektor, slúžiaci na pripojenie k bežnej elektronike a počúvanie hudby v pasívnom režime. Pre hranie stačí naskrutkovať priloženú 6.3mm jack redukciu. V aktívnom režime sa však mení na skutočný mini zosilňovač napájaný dvomi micro tužkovými baterkami. A ako správny gitarový zosilňovač má aj potenciometre Volume pre nastavenie hlasitosti, Gain umožňuje plynule meniť čistý a skreslený kanál, Tone pre farbu zvuku a tzv. Effect ktorý v sebe kombinuje prvky Reverb, Delay a Chorus. V neposlednej rade obsahuje aj Aux In vstup, ktorý umožňuje pripojenie telefónu alebo mp3 prehrávača cez 3.5mm jack a teda aj hranie s hudobnými podkladmi podľa vkusu každého hráča. AmPlug technológia verne kopíruje zvuk aparátu AC 30. Za malú absenciu basových frekvencií môže práve aj spomínané nedoliehanie. Zvuk je však pomerne bohatý, zrozumiteľný a netrpí plochosťou, ktorá býva kameňom úrazu mnohých lacnejších slúchadiel. Výdrž priložených batérií je cca 6 hodín.

Niesu to len AC-30tky

V závere sa teda jedná o slušné zariadenie ktoré ocenia všetci gitaristi, aj tí “neVoxáckí”, ktorí cvičia často a nahlas a nechcú byť obmedzovaní, či už susedmi alebo mobilitou samotného aparátu. Vox ponúka okrem AC 30 aj varianty Bass, Lead, a Twin. Pre väčších kapelových hráčov, ktorí cvičia v skúšobni, amPhones nebudú asi nič extra zaujímavé, ale fanúšikovia Voxu nemusia váhať a môžu si smelo skočiť pre svoj pár.

Pozrieť Vox amPhones AC-30 na E-Shope

 



Pridaj komentár

X