Celkom: 0,00 
Celkom: 0,00 

Keď sa Homo Githarus vydáva po tučnej výplate na lov koristi, obvykle číha najmä na druhy Marshallovité, Fenderovité ale nepohrdá ani Orangeovými. Hoci ho považujeme inteligentne dominantného, teda aspoň v živočíšnej ríši, svoju korisť si vyberá častokrát kvôli značke napriek tomu sa v teritóriu môžu pohybovať zaujímavejšie kúsky ktoré dokážu ponúknuť viac.

Tube.. čo?

V roku 1984 v Nemecku spojili dvaja páni hlavy dohromady a začali vyrábať fenomenálne zosilovače gitarové aparatúry. O úspešnosti značky Hughes & Kettner svedčia aj rady modelov Statesman a Switchblade ktoré sa stali zosilovačmi roku. A inak to nieje ani v prípade celolampového komba Tubemeister 18 Twelve. Rok 2011, v ktorom toto kombo uzrelo svetlo sveta, sa stal zásadným pre sériu Tubemeister pretože doslova vyplnili želania hráčov gitár a vytvorili niečo čo tu ešte nikdy pred tým nebolo.

18157377_1149860795135829_822036601943552852_n

Ok, a čo iné dokáže než môj Marshall?

Kombo nás a mnoho ďalších zaujalo nielen svojím zvukom ale predovšetkým univerzálnosťou a všestrannosťou. Jeho variabilný výkon umožňuje hranie či už doma (1W), v klube (5W) a ak si trúfate, môžte vyskúšať nervy susedov v 18W režime určenom pre väčšie pódiá. Keby niekomu nestačil vstavaný reproduktor, je možné cez power soak pripojiť externý reprobox. Za veľké plus považujeme veľmi praktické zvučenie cez vstavaný Red Box. Avšak jednou z najpozoruhodnejších vecí ktorými tento aparát disponuje je podľa nás TSC (tzv. Tube Safety Control), systém ktorý automaticky nastaví bias vzhladom na použité elektrónky tak, že si kombo zachováva svoj najlepší zvuk ale zároveň šetrí lampy a predlžuje ich životnosť. Hodnota TSC sa pritom takmer neustále mení po každom hraní a taktiež zmene teploty takže sa minimalizuje riziko že vám kombo prestane hrať, napríklad uprostred srdcervúceho sóla. Dve LEDky v zadnej časti komba indikujú či je treba lampy vymeniť. Ku kombu je možné pripojiť pedály do efektovej slučky. Obsahuje Clean a Lead kanál + Boost, každému je možné samostatne nastaviť Gain a Master Volume. Asi skutočne jediná vec ktorá by sa dala tomuto skvelému stroju vytknúť je ovládanie Reverbu zo zadu aparátu narozdiel od Bass, Mid a Treble umiestnených spolu s kanálmi na vrchu. Je možné k nemu pripojiť footswitch pre prepínanie kanálov a boostu.18058159_1149860781802497_4792270592655887110_n.jpg

Suma sumárum…

Kombo má skutočne živý, šťavnatý zvuk, nieje zahuhlané, tóny sa nestrácajú niekde hlbinách vesmíru a jednoducho disponuje jasným a zrozumiteľným zvukom ktorý sa vie presadiť. V Hughes & Kettner sa naozaj zamýšlali nad tým čo robia a výsledkom je jednoducho skvelý Tubemeister 18.

Pozrieť Tubemeister 18 Twelve na E-Shope

Pridaj komentár

X